martes, 17 de marzo de 2009

Algunos datos de interés

La confraria neix a Palma l'abril de 1940 i quedà fundada per Marcelino Llabrés, Miquel Magraner, Mateu Ripoll, Bartomeu Quetglas, Antoni Valero, Jaume Moll, Lluís Aguiló i Gerard March.

El 1942 dos nous confrares augmentaren el nombre d'integrants: Joaquim Coll i Joan Bergas. El 1945 hi ha 37 penitents.

El gran bot fou l'any 2000, quan es va arribar a la xifra de 175 confrares.

Estendard: Data de 1998, a la part central du la cara de la Mare de Déu, a dalt hi ha brodat en or el nom del pas i a baix la data en que va sortir per primera vegada. Al voltant de la cara de la Mare de Déu hi ha dibuixos decoratius brodats en fil daurat i unes fulles brodades en verd.

Pas: El pas de la confraria s'anomena Mare del Dolor Serè. Aquesta imatge prové dels gremans de La Salle francesos que arribaren a Mallorca l'any 1904. A més de la figura de la mare de Déu, commponen el pas un Crist crucificat sobre unes roques amb la mirada fixa de sa mare. A la part posterior i en actitud d'ofrena hi ha dos àngels qeu porten el sudari de Crist i quatre fanals a cada cantó del pas.

(Datos extraidos del libro "Les Confraries de Mallorca", coordinado por Damià Nicolau, de la Asociación de Cofradías de Porreres")

No hay comentarios:

Publicar un comentario